Goede doel: expertisebureau Helse liefde


Seksueel misbruik en mensenhandel (beter bekend als loverboys) zijn ook in onze tijd grote maatschappelijke problemen. Door schaamte en schuld is het voor slachtoffers erg lastig naar buiten te treden. Regisseur en scriptschrijver Roel Verheggen weet er alles van. Hij zat zelf jarenlang in een destructieve relatie waarin sprake was van (seksueel) misbruik. Nadat hij hier enkele jaren geleden hulp voor zocht en middels therapie en EMDR werkte aan herstel kwam hij in contact met Carla Stals van expertisebureau Helse liefde. Zij zetten zich in brede zin in voor slachtoffers van mensenhandel en uitbuiting. Daarnaast geven ze preventielessen op scholen.
Inmiddels is ook Roel parttime werkzaam voor dit expertisebureau. Hij begeleidt slachtoffer en ouders en geeft preventielessen. Zo werd het schrijven en regisseren van de voorstelling Helse liefde ook voor hem een bijzondere reis. Net zoals Louise in de voorstelling geïnspireerd raakt door het verhaal van Frans Schraven gebeurde dat onbewust ook bij Roel. Het is dan ook erg bijzonder dat zowel het expertisebureau als de voorstelling dezelfde naam dragen.
Een andere mooie bijkomstigheid is dat Frans Schraven werd geboren in Lottum, net als Roel.

Expertisebureau Helse liefde is het goede doel van dit project. We hopen van harte na afloop van de voorstellingen een mooi bedrag aan hen te kunnen overhandigen.

Meer informatie vind u op www.helseliefde.nl