Roel Verheggen

Script en regie

Roel Verheggen werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Na het behalen van zijn VWO-diploma, volgde hij de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna ging Roel fluit studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye. Deze studie sloot hij in 1998 cum laude af. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten.

Van 1996 tot 2001 was Roel vaste remplaçant in het Brabants Orkest.

 

Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Simone Kleinsma en Stanley Burleson. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.

Als dirigent was hij verbonden aan Gemengde Zangvereniging Arcen, theaterkoor Easy and Free Lierop, fanfare St. Cecilia Maashees, zang- en theatergroep Oker Overloon en Gemengde Zangvereniging Con Amore Someren-Eind.

 

Roel Verheggen is momenteel werkzaam als dirigent, musicus, regisseur en scriptschrijver. Zo schreef hij de scripts en regisseerde hij theatershows voor o.a. theaterkoor Easy&Free in Lierop/Someren en zang- en theatergroep Oker in Overloon. Hij is een veelgevraagd zanger, regisseur en vocal coach bij diverse (proms)concerten in de regio. Roel zingt in de succesvolle vocal group Angels Rule 

Als artistiek adviseur en dirigent is hij werkzaam voor stichting SentoVero, waarvoor hij o.a. twee keer een Passion realiseerde. Daarnaast is hij artistiek leider en regisseur van de Musical Academy Cuijk.


In april 2017 werd hij onderscheiden met de Gouden erespeld van de gemeente Boxmeer voor al zijn muzikale werkzaamheden. In november 2021 won hij de Dr. Peelen Cultuurprijs.

Roels eerste kinderboeken 'Griebel', 'Vlievlug' en 'Maanvonk' zijn afgelopen jaar gepubliceerd bij uitgeverij Clavis. Meer informatie over zijn boeken: www.roelschrijft.com

Nick Zwart

Arrangeur, pianist en repetitor

Nick Zwart is vanaf zijn prille jeugd al met muziek bezig, op 6-jarige leeftijd start hij met pianoles. Toen hij 12 was kroop hij voor het eerst achter het grote orgel in de Sint Pancratiuskerk van het kleine dorpje Sloten bij Amsterdam. Hij werd de vaste begeleider van de samenzang op zaterdagavond en van het een kwam het ander. Op 15-jarige leeftijd werd hij organist bij het jongerenkoor en het was niet snel daarna dat hij als repetitor en dirigent voor een koor stond. Hij vond ook nog muzikaal werk: bij muziekinstrumenten winkels, importeurs, als technicus in geluidsstudio’s en redacteur van diverse muziekvakbladen.
In de afgelopen 40 jaar heeft Nick veel met koren gewerkt: van gospelkoor tot musical- en theatergezelschappen. Voor die koren en groepen heeft hij vaak eigen arrangementen moeten schrijven, want vaak bleek dat een bestaand arrangement niet bij het koor pastte. Nick ging dan zelf aan de slag in zijn eigen studio achter zijn computer. Hij is een man van de praktijk en heeft er al heel wat muzikale vlieguren op zitten.
Naast het studiowerk is hij geregeld op of naast het podium te vinden om te dirigeren, als 'playback engineer' of live te begeleiden.

Bij dit project zal Nick de muziek onder zijn hoede nemen. In eerste instantie arrangeren en orkestreren van de nummers die gebruikt worden. Daarna zal hij repetitor zijn bij het instuderen van de muziek Bij de uitvoeringen zal hij zorg dragen voor de muziek en live meespelen. Over dit project kan hij niet anders dan alleen maar heel enthousiast zijn!