'Helse Liefde': achtergrond 

In 'Helse Liefde' staat het verhaal van missionaris en Lazarist Frans Schraven centraal. Geboren in 1873 in het Noord-Limburgse rozendorp Lottum, uiteindelijk verhuisd naar het naburige Broekhuizenvorst. Hij voltooide zijn priesteropleiding in Parijs bij de paters Lazaristen.
De Congregatie der Missie, ook wel Lazaristen genaamd, is een congregatie die door de Heilige Vincentius a Paulo in 1625 werd gesticht en door de paus in 1633 werd goedgekeurd.
Hun naam is ontleend aan hun eerste klooster te Parijs, het voormalige melaatsenhuis
St. Lazare. Met hun missiewerk hebben ze zich over de hele wereld verspreid, onder meer in China en Amerika. In 1882 vestigden ze zich in Nederland te Wernhoutsburg in de gemeente Zundert, waar ze een kleinseminarie startten. In 1903 betrokken ze een huis in Panningen, alwaar een grootseminarie gevestigd werd.
Ook in Nederland is de Vincent de Paul stichting nog steeds actief. Meer informatie vindt u op hun website: vincentdepaulcenter.nl

Ook op de website lazaristen.com vindt u veel achtergrond-informatie over Vincent de Paul en zijn congregatie der Missie.

In dit filmpje vertellen Vincent Hermans en Harry Schraven over Mgr. Schraven:
https://www.katholiekleven.nl/videos/geloven-hoe-zit-dat-videos/hij-was-niet-alleen-een-held-maar-echt-een-heilige-mgr-schraven

Over Frans Schraven is meer te lezen op wikipedia: klik HIER